A szakszerű vontatás Mi a teendő, ha az autó megáll A megfelelő vontatást meg kell tanulni! Ehhez szükség van megfelelő ösztönökre, tudásra, és a közlekedési szabályok (KRESZ 57.§) ismeretére. Az első kihívás a vonószem megkeresése. Ezt általában könnyebb megtalálni az autó kézikönyvében, mint magán a járművön, így érdemes ezt megnézni jó előre, amikor megvettük az autót. Másik probléma, hogy álló motornál nem működik sem a szervokormány, sem a fékrásegítés! (A profi segélyszolgálatok ezért is ellenzik a vontatást, és javasolják a tréleres szállítást.) Ha mégis a vontatás mellett döntünk, használjunk vonórudat a vontatókötél helyett. A vonórudak nagy előnye ugyanis, hogy képesek biztosítani a két jármű állandó távolságát azzal, hogy a vonóerőt, a fékerőt, és a kormányzási erő egy közvetítik a két jármű között. Fontos, hogy csak ellenőrzött, engedéllyel rendelkező eszközöket használjunk! A vontatás közben figyelni kell arra, hogy a megfelelő jelzésekkel (pl.: piros zászló) el legyenek látva, az irányváltásokat jelezzék, és olyan személyek üljenek a járművekben, akik ezt a manővert biztonsággal el tudják végezni. A vontatott járműben a vezetőn kívül ne tartózkodjon senki! A vontatási sebesség nem lehet több, mint 50 km/óra! A legjobb azonban, ha erre felkészült segélyszolgálatokra, vagy olyan műhelyre bízzuk a mentést, akik ezt szakszerűen, sőt sok esetben (pl. ha van assistance szerződés) ingyen el is végzik.
Bővebben..
RegisztrációUNIX Autókártya Program! – Pont az Ön autójára szabva! Mi is az Autókártya Program? Az autókártya program egy autóhoz kapcsolódó, hosszú távú törzsvásárlói program, mely egy egyéni pontgyűjtési és pontbeváltási rendszeren alapul. A program garantálja, hogy vásárlóink autóra szabottan a lehető legnagyobb előnyökben részesüljenek az alkatrészvásárlások és szervizelések során. Autókártyájával már a regisztrációt követően azonnali kedvezményhez jut és akár 20%-kal olcsóbban vásárolhat! A Pontok beváltásáról itt olvashat! A megszerzett pontokat kártyáján elektronikusan rögzítjük, sőt elektronikus szervizkönyvet vezetünk autójának, amely lehetővé teszi, hogy soha ne feledkezzen meg a műszaki vizsga lejártáról! Milyen előnyökben részesül Autókártya tulajdonosként?
  • Az elektronikus pontgyűjtésnek köszönhetően webshopos vásárláskor is kedvezményre válthatja pontjait!
  • Garantált minőségű, szakszerű autójavítás Autókártya elfogadó Szerviz partnereinknél!
  • Egyedi, folyamatosan frissülő akciókban vehet részt Szerviz partnereinknél, amelyet kizárólag Autókártya birtokosaink számára kínálunk.


WEBSHOP
ABOUT US
DOWNLOADS
GENERAL
Facebook
UNIX Atuo Ltd. informs you. that viewing or browsing its webpages means adoption if its Legal notice as well.
Copyright 2016 © All rights reserved 1139 Budapest, Frangepán str. 55-57. | (+36) 1/270-8700 | info@unixauto.hu Legal notice | Sitemap